Zagrepčani dvostruki pobjednici HosanaFesta 2009.

Objavljeno: 08.09.2009. Pregleda: 48

HosanaFest 2009Dvostruki pobjednici četvrtog po redu festivala hrvatskih duhovnih pjesama pod nazivom Hosanafest 2009., održanog 6. rujna u Sportskoj dvorani osnovne škole „Majšanski put", su Ana Ostojić i Antonio Mock (izvorno ovu pjesmu s Anom pjeva Čedo Antolić) iz Zagreba. Tekst i glazbu pobjedničke pjesme Oduvijek i zauvijek napisala je Ana Ostojić, a obradu potpisuje Toni Eterović. Ova je pjesma osvojila i nagradu izvođača i nagradu Stručnog povjerenstva.

hosanafest 2009-pobjednici-malaNagradu za najbolji tekst dobila je Snježana Kujundžić za pjesmu Naša mala molitva. Najviše simpatija publike, koja je glasovala putem SMS poruka, dobila je pjesma Kajem se, Isuse Nikole Jaramazovića koju je otpjevala Marija Jaramazović.

Na festivalu je nastupilo petnaest izvođača iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Vojvodine.

Tijekom dva dana festivala mladi su izvođači sa svojim subotičkim domaćinima imali prigodu za međusobno upoznavanje u zajedničkim radionicama duhovnog karaktera, a uvodno im je predavanje održao preč. mr. Mirko Štefković, tajnik Subotičke biskupije. U nedjelju, 6. rujna sudionici Hosanafesta 2009. sudjelovali su na svetoj misi u katedrali, a potom su iskoristili vrijeme za razgledanje Subotice i Palića.

U okviru festivala mladi Subotičani su izveli scensku igru pod nazivom „Božje dlijeto" i oduševili brojnu publiku.

 

hosanafest 2009-marija j-mala

Vijesti

Pogledajte sve

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2024
    Najave i kalendar
  • Tamo gdje tuga spava u Somboru
  • Preprekovo proljeće 2024.
  • Predstavljanje ZKVH-a u Društvu hrvatskih književnika u Zagrebu
  • Uskrsni koncert u Maloj crkvi
  • Zavod u Noći muzeja otvara izložbu posvećenu Hrvatskom narodnom kazalištu u Subotici
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima