Zaziv Duha Svetoga u Subotičkoj i Srijemskoj biskupiji

Objavljeno: 19.09.2016. Pregleda: 29

mise za pocetak sk.godine 1Kad već nema povratka, školska godina je zacijelo počela, onda bar napravimo to kako valja. Svetom misom, održanom u subotu, 10. rujna, u katedrali bazilici svete Terezije Avilske u Subotici, svečano je obilježen početak nove školske i vjeronaučne godine. Organizator ovog tradicionalnog okupljanja bila je HGU Festival bunjevački pisama, a prijevoz autobusima je omogućio Grad Subotica. Dan kasnije, 11. rujna u Srijemskoj Mitrovici u katedrali svetog Dimitrija, đakona i mučenika također je obilježen početak nove školske godine.

Svi smo došli! (M)učenici, učitelji, nastavnici, vjeroučitelji, bilo je i roditelja, župnika... da skupa molitvom i pjesmom zazovemo pomoć Duhamise za pocetak sk.godine 2 Svetoga.

Kakav je to privilegij, imati Duha Svetoga za saveznika!!! Ma, bit će ovo odlična školska godina. Samo se trebamo potruditi i ispuniti svoje obveze. Ništa lakše i ništa teže.

Dakle, uzdam se u Tvoju pomoć a ja ću marljivo učiti, redovito raditi zadaću, pomagat ću roditeljima i prijateljima, ići nedjeljom na misu i vjeronauk (župni i u školi), iz mojih usta izlazit će samo lijepe riječi. Bit će ovo školska godina za primjer!

Osim toga tu smo i mi svakoga petka da vam olakšamo školske dane, bodrimo i pratimo vas na ovom putu. Ne propustite pročitati Hrckove strane u Hrvatskoj riječi te podlistak Hrcko.

Neka Vam je sretna i uspješna nova školska 2016./2017. godina.

Izvor: Hrvatska riječ (B. I.)

Vijesti

Pogledajte sve

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2024
    Najave i kalendar
  • Uskrsni koncert u Novom Sadu
  • Uskrsni koncert HKPD-a Jelačić
  • Zavod u Noći muzeja otvara izložbu posvećenu Hrvatskom narodnom kazalištu u Subotici
  • Predstavljanje knjige „Tragovi trajanja“ o Hrvatskom groblju u Boki
  • XIII. Seminar bunjevačkog stvaralaštva u Tavankutu
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima