Urbani Šokci 6/7: „Marijanska svetišta Šokaca i Bunjevaca / utemeljiteljski projekt udruge - baštinici Njikoš i Rem" - zbornik radova

Objavljeno: 30.10.2015. Pregleda: 52

Naruči

Međunarodni okrugli stol Urbani Šokci 6/7 : „Marijanska svetišta Šokaca i Bunjevaca“ / „Urbani Šokci – Utemeljiteljski projekt udruge : baštinici Njikoš i Rem“ (Osijek i Sombor 9. i 10. lipnja 2011.; Osijek, 27. lipnja 2012.) naziv je zbornika radova s u naslovu navedenih okruglih stolova. Objavljen je u sunakladništvu Šokačke grane iz Osijeka i Zavoda za kulturu vojvođanskih Hrvata. Zbornik su za tisak priredile prof. dr. sc. Helena Sablić Tomić i mr. sc. Vera Erl, obima je 323 stranice.

U njemu je objavljeno 30-ak radova i priopćenja, a od kojih je i sedam radova autora iz Vojvodine – Katarine Čeliković, Andrije Kopilovića, Stjepana Beretića, Alojzija i Katarine Firanj, Marije Šeremešić, Slavka Žebića i Alojzija Stantića. Svih sedam izravno i u cijelosti tematiziraju marijanska svetišta i prateće sadržaje (hodočašća, vjerski obredi, vjerski objekti…) kod vojvođanskih Hrvata. Stoga je zbornik vrijedan doprinos poznavanju različitih vidova mjesne hrvatske povijesti.

Zbornik je rasprodan!


Naruči

Knjige Izdavaštva

Pogledajte sve

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2024
    Najave i kalendar
  • Otvorenje XXXIX. Saziva Prve kolonije naive u tehnici slame
  • Takmičenje risara - Dužijanca 2024.
  • Dužijanca u Žedniku
  • XXIV. Lemeška Dužijanca
  • XIII. Seminar bunjevačkog stvaralaštva u Tavankutu
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima