Ani Francišković prvo mjesto

Objavljeno: 03.12.2016. Pregleda: 102

ana franciskovicNa međunarodnom fotografskom natječaju koji je raspisala Udruga Hrvatsko-talijanski mozaik iz Rima, u suradnji s Državnim uredom za Hrvate izvan Republike Hrvatske Ana Francišković iz Subotice osvojila je prvo mjesto. Osvojenu nagradu, fotoaparat u vrijednosti od 5.000 kn, Ani je uručio predsjednik Hrvatskog nacionalnog vijeća Slaven Bačić u ponedjeljak, 13. studenoga. Ana je učenica 8. h razreda OŠ Matko Vuković iz Subotice, a nagrađena fotografija je snimljena u Maloj Bosni te nosi naziv To je zemlja dide mog, ja ostajem na njoj.

„Fotografirala sam na salašu majke i dide, na kojem volim provoditi slobodno vrijeme. Na fotografiji je njiva, a u krupnom planu je drvo i kokoš. Nisam ni pomislila da ću nešto osvojiti, a naročito ne prvo mjesto. Jako sam sretna zbog nagrade“, kaže nam nagrađena koja je, kako kaže, zaljubljena u fotografiju i to joj je najdraži hobi, te planira svoje obrazovanje nastaviti u tom smjeru.

Slaven Bačić čestitao je Ani ne samo na osvojenoj nagradi, nego i na naslovu koji je dala fotografiji. Također je i pozdravio njezin, i angažman njezine obitelji, u hrvatskoj zajednici.

 

 

Izvor: Hrvatska riječ (J. D. B.)

Znamenite osobe

Pogledajte sve

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2024
    Najave i kalendar
  • Koncert tamburaškog odjela HKPD Matija Gubec
  • 90. Dužionica u Somboru
  • Dužijanca u Tavankutu
  • Izložba S Božjom pomoći
  • Natjecanje u pucanju bičevima
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima