Božićni koncert u subotičkoj katedrali sv. Terezije Avilske

Objavljeno: 05.01.2022. Pregleda: 47

Nakon godinu dana pauze 23. prosinca 2021. godine održan je 31. po redu Božićni koncert u subotičkoj katedrali sv. Terezije Avilske. Bio je to uvod u predstojeći blagdan radosti i mira, a publici su se predstavili Katedralni zbor Albe Vidaković i Collegium Musicum Catholicum.
Na raznovrsnom programu našla su se djela E. Commettea, F. Lederera, J. Schnabela, J. F. Wadea, te božićne popijevke iz Mađarske, Francuske, Hrvatske i Srbije (Bačke).
Kao vokalni solisti nastupili su Emina Tikvicki, Dušica Vucelja i Jakov Vukov. Sve skladbe na orguljama je pratio orguljaš mr. Kornelije Vizin, a u pojedinim točkama priključili su se instrumentalni solisti Mario Bošnjak (udaraljke) i Lucija Vukov (flauta).
I ovoga puta svoj doprinos dao je prof. Bela Anišić, koji je osvježio postojeći aranžman u pojedinim kompozicijama u uvodnom dijelu i u međuigrama. Zborove je okupio i uvježbao, te njima dirigirao katedralni orguljaš i zborovođa mo. Miroslav Stantić.
Na kraju programa okupljenu publiku kao i izvođače pozdravio je katedralni župnik mons. Stjepan Beretić koji je ovom prilikom zahvalio pjevačima što tijekom cijele godine slave Gospodina svojom pjesmom, a napose sada kada su pjevali srcem i time pokazali kako se voli mali Isus.
Katedralni zbor Albe Vidaković s radom je započeo još 1973. godine, no prvi Božićni koncert održan je tek kada su za to bili stvoreni uvjeti, prvenstveno politički, 1990. godine, postavši neizostavni dio svakog Božića u protekla tri desetljeća. 

Izvor: Hrvatska riječ (Ž. V.)

Obaveštenje o kolačićima