Božićna akademija u Srijemskoj Mitrovici

Objavljeno: 05.01.2022. Pregleda: 51

Na drugi dan Božića, u nedjelju, 26. prosinca 2021. godine, u prostorijama Hrvatskog doma u Srijemskoj Mitrovici organizirana je božićna akademija. Kroz prigodni igrokaz o Isusovom rođenju i šaroliki repetoar božićnih pjesama na više jezika, srijemskomitrovačka djeca i mladi dočarali su ljepotu Božića i značenje Božjeg Utjelovljenja za čovjeka.
Organizatorica božićne akademije je s. Cecilija Tomkić, koja je uz svesrdnu pomoć vjeroučiteljice Sare Žurovski i Stjepana Petrovića uspjela organizirati akademiju. Prema njihovim riječima djeca i mladi su se rado odazvali na ovu aktivnost, što je veoma lijepa slika ove vjerničke zajednice.
Na početku božićne akademije, nazočnima se obratila s. Tomkić i zaželjela im ugodno vrijeme i uživanje u programu koji će uslijediti. Nakon svih nastupa, zahvalila je prisutnima na dolasku, na osobit način onima koji su pomogli u organizaciji akademije.
Nakon nje, prisutnima se obratio msgr. Fabijan Svalina izričući svoje zadovoljstvo i radost onim što je imao priliku vidjeti.
„Božić je sam po sebi ispunjen radošću i ljepotom. Ali susreti i priredbe ovog tipa mogu doprinijeti njegovoj ljepoti. Možemo biti radosni zbog ovog ostvarenja. Hvala svima koji su uložili trud oko ostvarenja božićne akademije“, kazao je msgr. Svalina.
Božićna akademija je zaključena zajedničkim pjevanjem pjesme Zvončići u izvedbi svih sudionika akademije, predvođenih Karlom Petrovićem. 

Izvor: Hrvatska riječ I. Z.

Znamenite osobe

Pogledajte sve

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2024
    Najave i kalendar
  • Koncert tamburaškog odjela HKPD Matija Gubec
  • 90. Dužionica u Somboru
  • Dužijanca u Tavankutu
  • Izložba S Božjom pomoći
  • Natjecanje u pucanju bičevima
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima