Božićni koncert u Hrvatskom domu u Somboru

Objavljeno: 22.02.2018. Pregleda: 45

bozicni koncert u hrvatskom domu u somboruHrvatsko kulturno-umjetničko društvo Vladimir Nazor priredilo je Božićni koncert i izložbu božićnih kolača – božićnjaka. Uz izložbu božićnih kolača priređena je i  izložba grnčarskih radova nastalih na radionici koju su u Hrvatskom domu u Somboru imali mladi i djeca iz dnevnog boravka specijalne Škole s domom Vuk Karadžić, izložba božićnih čestitki s božićne radionice koja je dan prije održana u Hrvatskom domu i izložba slika nastalih na Nazorovoj likovnoj koloniji Colorit.

„Priredili smo zajedničku radionicu s članovima grnčarske sekcije Nazora i tako je počela jedna lijepa zajednička suradnja. Ova izložba prilika je da mi pokažemo naše radove, ali i da sredina u kojoj žive naši polaznici čuje za nas“, kazao je odgojitelj u dnevnom boravku škole Vuk Karadžić Srđan Radmilo. 

Božićni kolač-božićnjak sastavni je dio svakog Božića i u svakom domu ima posebno mjesto i značaj. U želji da sačuvaju običaj pripreme božićnjaka u HKUD-u Vladimir Nazor u Somboru prije koncerta priređuju izložbu božićnjaka. Osim božićnjaka koje su pripremile vješte kućanice iz Sombora i okolice na izložbi su prikazani i božićnjaci članica KD Ivan Antunović iz Subotice.

U predstojeće božićno slavlje uveli su nas prigodnim programom članovi HKUD-a Vladimir Nazor, HKPD-a Silvije Strahimir Kranjčević iz Berega, Mađarske građanske kasine i Udruge Nijemaca Gerhard iz Sombora.

Izvor: Hrvatska riječ(Z. V.)

Aktivnosti Zavoda

Pogledajte sve

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2024
    Najave i kalendar
  • Dan rođenja biskupa Ivana Antunovića - praznik hrvatske zajednice u Republici Srbiji
  • Dani Hrvata Bunjevaca u Splitu i Splitsko-dalmatinskoj županiji
  • ZKVH i Prelje u programu Noć muzeja u Baji
  • Međunarodni Marijanski pučki festival Zdravo budi, Marijo!
  • 11. saziv umjetničke kolonije Panon
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima