Godišnja skupština KUDH-a „Bodrog“ iz Bačkog Monoštora

Objavljeno: 06.02.2013. Pregleda: 45

bodrogbmGodišnja skupština Kulturno-umjetničkog društva Hrvata „Bodrog“ iz Bačkog Monoštora održana je 27. siječnja 2013. godine. Vodstvo KUDH-a, na čelu s predsjednikom Željkom Šeremešićem i dopredsjednicom Anitom Đipanov, predstavilo je članovima aktivnosti i financijsko izvješće za proteklu godinu.

Udruga je u minuloj godini bila veoma aktivna, aktivni su članovi nastupali u zemlji i inozemstvu, a najaktivnija je bila dječja grupa. Djeca su na smotrama dospjela do pokrajinskog polufinala izvođenjem običaja „Kraljice“, što je odraz intenzivnog rada s ovim segmentom KUDH-a. Značajni momenti u radu bili su snimanje i predstavljanja kompakt diska „Kraljice Bodroga“, kao i snimanje i promidžba video spotova za pjesme.

Za ovu godinu u planu je realizacija još jednog velikog projekta – snimanje kompakt diska, ovoga puta s duhovnom glazbom – crkvenim pjesmama, koje se pjevaju u različito doba godine i za različite prigode. Osim spomenutoga, u planu je realizacija još nekoliko projekata, a naravno, u godišnji plan stavljeno je obilježavanje i već tradicionalnih manifestacija povodom crkvenih ili pučkih značajnih datuma.

Tekst: Zdenka Mitić

Najave i kalendar

Pogledajte sve

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2024
    Najave i kalendar
  • Izložba slika s umjetničke kolonije Stipan Šabić 2023.
  • Smotra dječjih pjevača i zborova
  • 19. Međunarodni okrugli stol Urbani Šokci – I. dan - Osijek
  • 19. Međunarodni okrugli stol Urbani Šokci – II. dan - Pečuh
  • Avaške godine u Zagrebu
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima