Godišnji koncert folklornog odjela HKPD-a „Matija Gubec“ iz Tavankuta

Objavljeno: 17.08.2018. Pregleda: 37

godisnji koncert TavankutFolklorni odjel Hrvatskog kulturno-prosvjetnog društva Matija Gubec je u nedjelju, 15. srpnja, organizirao godišnji koncert na Etno salašu Balažević. Tri starosne skupine, osamdeset i pet članova predstavilo je dvosatni program u deset točaka. Osim bunjevačkih plesova, koje su izvele sve tri uzrasne skupine našli su se i kaštelanski plesovi, plesovi baranjskih Hrvata, plesovi iz Like, zadarskoga zaleđa – sela Ražanac, vlaške igre i Šota.

Aktivnosti folklornog odjela ove godine iznimno su bogate, a sezonu su započeli sudjelovanjem u organizaciji programa desete Noći muzeja u Tavankutu. Uslijedili su nastupi u Velikoj, Sotinu, Račinovcima, Zemunu, na dječjim Đakovačkim vezovima. Nezaobilazni su bili i nastupi u okviru obilježavanja dana sela na blagdan Presvetog Srca Isusovog, preskakanje vatre na blagdan svetog Ivana Krstitelja u narodu poznatog kao Cvitnjak, na Festivalu dječjeg stvaralaštva, na otvorenju XXXIII. Saziva Prve kolonije naive u tehnici slame, godišnjem koncertu. Pred Gupčevim folklorašima je još aktivno ljeto: organiziranje tavankutske Dužijance, gostovanje u Posušju i Zagrebu, a očekuje ih i zasluženi odmor u Puli i Novom Vinodolskom. Rad folklornih skupina u drugoj polovici godine obilježit će nove jesenske manifestacije, kojih neće manjkati ni u 2018. godini.

Izvor: Hrvatska riječ (I. D.)

Sakralni objekti Bačka

Pogledajte sve

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2024
    Najave i kalendar
  • Ciklus hrvatskog filma u Vojvodini
  • Dvadeseta obljetnica Radio Marije u Srbiji
  • Općinska smotra recitatora Pjesniče naroda mog
  • Znanstveni kolokvij ZKVH-a o ulozi kulturnog nasljeđa bačkih Hrvata Šokaca u ostvarivanju funkcija rezervata biosfere Mura-Drava-Dunav
  • XIII. Seminar bunjevačkog stvaralaštva u Tavankutu
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima