Koncert duhovne glazbe u Starčevu

Objavljeno: 17.06.2016. Pregleda: 1

Koncert Starcevo2016Članovi zbora Odjek koji djeluje u okviru Zajednice Hrvata Zemuna predvođeni dirigenticom Minom Bošnjak održali su koncert duhovne glazbe 12. lipnja 2016. godine u crkvi Svetog Mauricija u Starčevu. Vjernici i svi zainteresirani građani koji su ispunili velebno zdanje starčevačke župne crkve, više od sat vremena uživali su u izvedbama skladbi glasovitih svjetskih i hrvatskih autora. Među biserima duhovne glazbe našla se i pokoja svjetovna i domoljubna pjesma poput narodne Vile Velebita ili Domovini i ljubavi čije je riječi zapisao Srijemac Ilija Okrugić, a za glas i glasovir ju skladao Ivan pl. Zajc.

Nakon višeminutnoga pljeska na samom kraju koncerta prisutnima se obratio starčevački župnik vlč. Gyula Pósa, koji je izvedbe zemunskih umjetnika usporedio s anđeoskim pjesmama i pozvao ih da uveličaju proslavu 250. obljetnice župe i 150 godina od izgradnje crkve koje će biti upriličene sljedeće godine.

Nakon njegova govora, posjetitelje je pozdravio župnik iz Zemuna, preč. Jozo Duspara. On je zahvalio domaćinima na gostoprimstvu i upoznao Starčevce s crticama iz povijesti zbora Odjek.

Izvor: Hrvatska riječ (D. Mergel)

Obljetnice

Pogledajte sve

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2022
    Najave i kalendar
  • Koncert Lucije Vukov i Kristine Stankov
  • Lijepa riječ u Somboru
  • 26. Izložba božićnjaka i predstavljanje monografije
  • Koncert klape Barun
  • Koncert velikog tamburaškog orkestra HKPD Matija Gubec u Rumi
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima