Koncert u tavankutskoj crkvi „U susret Božiću“

Objavljeno: 22.02.2018. Pregleda: 19

bozicni koncert u TavankutuU crkvi Srca Isusova u Tavankutu 14. prosinca 2017. godine priređen je koncert pod nazivom U susret Božiću. Bio je ovo prvi »pjevački« koncert članova folklornog ansambala HKPD-a Matija Gubec s kojima u domeni pjevanja radi profesorica subotičke Muzičke škole Tamara Štricki Seg. Ona je od jesenas njihova voditeljica pjevanja, a s udrugom već šest godina surađuje na projektu Seminar bunjevačkog stvaralaštva

U punoj tavankutskoj crkvi te adventske večeri posjetitelji su mogli čuti četrnaest skladbi u izvedbi članova Gupca. Gošće koncerta bile su Kraljice Bodroga iz Monoštora, članice mjesnog KUDH-a Bodrog. Na repertoaru su se mogle čuti pjesme predbožićnog i božićnog vremena.

„Pjevačke probe su jako dobra ideja, jer se mi folklorci možemo ostvariti u još jednom segmentu tradicijske kulture“, kaže članica Gupca Antonija Rudić. „Svidjela mi se ideja o priređivanju ovog koncerta, a zahvaljujući našoj profesorici pjevanja to smo uspjeli realizirati. S obzirom na to da do sada nismo imali pjevačkoga iskustva zadovoljna sam koncertom. Naše gošće iz Monoštora ovaj su koncert učinile još ljepšim i bogatijim. Mislim da bi svakako trebali nastaviti s pjevačkim probama i širenjem repertoara“, kaže Rudić.

Folklorac Darko Prćić kaže kako mu je bila čast sudjelovati na ovom koncertu. „Naravno, tu je bila i trema koja me je pratila jer se prvi put održava nešto novo, nešto lijepo za nas mlade, isto tako i za publiku. Reakcija publike ostavila je dojam da ne smijemo stati, već da se još više trudimo i zalažemo te da dogodine napravimo još ljepši i kvalitetniji koncert“.

Izvor: Hrvatska riječ(I. D.)

Najave i kalendar

Pogledajte sve

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2023
    Najave i kalendar
  • HosanaFest 2023
  • VI. Međunarodni festival tradicijskog pjevanja
  • Dani hrvatske knjige i riječi - dani Balinta Vujkova 25. 10. – 28. 10. 2023.
  • Koncert ansambla Hajo povodom 35 godina postojanja
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima