Održan prvi susret Flâneura u novoj školskoj godini

Objavljeno: 02.10.2016. Pregleda: 0

prvi susret flaneuraDa Shakespeare nije bauk dokazao je prvi susret u ovoj školskoj godini članova Čitateljskog kluba Flâneuri Gradske knjižnice Subotica koji je održan u subotu, 24. rujna, u čitaonici Gradske knjižnice Subotica. Nakon svega jednomjesečne stanke (posljednji put su se Flâneuri susreli u srpnju kada su spavali u knjižnici) ekipa okupljena oko riječi u svim njenim oblicima ponovno se sastala. Priključila su joj se i tri nova člana.

Shakespeare kao tema bio je već dulje vrijeme najavljivan, a susret je naslovljen Čitati il` ne čitati, pitanje je sada. Bilo je veoma interesantno družiti se s likom i djelom Shakespearea, pokušati odgovoriti na neka vječna pitanja o vjerodostojnosti njegova postojanja i spisateljskog rada, a još je interesantnije bilo čuti do kojih su zaključaka došli naši mladi te kako su ih predstavili nakon čitanja Shakespeareovih djela. Naravno, sve aktivnosti su bile pomno isplanirane i nešto drugačije od uobičajenih, a rezultati su bili fantastični. U vrlo kratkom roku nastala je dramatizacija, plakat, debata... Jednom riječju bilo je plodonosno i efektno za ovu trenutno veoma aktualnu temu.

Podsjećamo, ovo je godina Shakespearea jer raznim programima u svijetu obilježava 400 godina od njegove smrti. I Flâneuri su se ovim susretom i temom priključili ovom značajnom jubileju.

 

Izvor: Hrvatska riječ (B. I.)

Najave i kalendar

Pogledajte sve

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2023
    Najave i kalendar
  • Veliko prelo u Subotici
  • Predstavljanje monografije o Hrvatima u Banatu - u Opovu
  • Predstavljanje monografije o Hrvatima u Banatu - u Starčevu
  • Predstava Avaške godine u Narodnom kazalištu u Subotici
  • Prelo mladeži u Subotici
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima