Poziv za prijavu za hodočašće u Rim

Objavljeno: 20.02.2016. Pregleda: 30

Hodocasce Rim2016 plakatPrigodom jubilarne godine milosrđa, od 28. 08. – 04. 09. 2016. godine bit će organizirano hodočašće u Rim „Sveta godina Božjeg milosrđa“. Cijena hodočašća je 380 eura, a zainteresirani se trebaju prijaviti što prije u svojim župnim uredima, najkasnije do 30. travnja 2016. godine. Prilikom prijave potrebno je donijeti fotokopiju pasoša i uplatiti predujam u iznosu od 100 eura (u slučaju otkazivanja nema povrata novca, ali svatko sebi može naći zamjenu).

U cijenu hodočašća je uključen: smještaj u hotelima (***) – 5 polupansiona (doručak i večera, za ručak se brine svatko za sebe), u dvokrevetnim i trokrevetnim sobama, te zdravstveno osiguranje i ulaznica za katakombe.

Nije predviđen obilazak Vatikanskih muzeja i Sikstinske kapele.

Tijekom hodočašća ima puno hodanja, te se putovanje ne preporuča osobama koje imaju poteškoća s kretanjem. Moguće su izmjene programa na licu mjesta.

Program hodočašća:

28. 08. – nedjelja, Subotica: Polazak u 17,00 sati ispred Katedrale u Subotici. Putovanje autobusom noću.
29. 08. – ponedjeljak, Padova: Posjet svetištu sv. Leopolda Mandića i bazilici sv. Antuna Padovanskog. Kratki obilazak grada. Ravena: Razgledanje starih bazilika s mozaicima, kratki obilazak grada. Dolazak u Asiz u večernjim satima, smještaj u hotelu i večera.
30. 08. – utorak, Asiz: Pohod bazilici Svete Marije od Anđela, te bazilikama i grobovima sv. Franje i sv. Klare, obilazak i šetnja gradom. Dolazak u Rim u večernjim satima, smještaj u hotelu i večera.
31. 08. – 02. 09. – srijeda, četvrtak, petak, Rim: Opća audijencija i susret sa Svetim Ocem. Kroz tri dana prolazak kroz Sveta vrata i pohod papinskim bazilikama. Bazilici Sv. Petra i grobu Blaženog Ivana Pavla II, bazilikama i grobu Sv. Pavla izvan zidina, Sv. Marije Velike, sv. Ivana Lateranskog. Pohod katakombama Sv. Kalista, i drugim značajnim rimskim crkvama. Nadalje, obilazak središta Rima, Španjolskog trga, trga Navona, Fontane di Trevi, Panteona, i ostalih rimskih trgova i znamenitosti staroga Rima.
03. 09. – subota, Firenca: Nakon doručka, polazak iz Rima. Poludnevni obilazak Firence i najvažnijih znamenitosti, Katedrale i Krstionice, bazilike Svetog Križa i staroga mosta. Predvečer polazak, putovanje noću i dolazak u Suboticu tijekom prije podneva u nedjelju, 04.09.

Voditelj hodočašća je vlč. Ivica Ivanković Radak (064/3226613 – ivicaradak@gmail.com).

Aktivnosti Zavoda

Pogledajte sve

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2024
    Najave i kalendar
  • Dani Hrvata Bunjevaca u Splitu i Splitsko-dalmatinskoj županiji
  • ZKVH i Prelje u programu Noć muzeja u Baji
  • Međunarodni Marijanski pučki festival Zdravo budi, Marijo!
  • 11. saziv umjetničke kolonije Panon
  • Izložba Vrijeme nade – slamarska umjetnost NKB Hrvata Bunjevaca i Ukrajinaca
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima