„Sirmium Music fest“ okupio mlade pijaniste

Objavljeno: 26.03.2017. Pregleda: 5

sirmium music festPrvi puta, od 16. do 19. ožujka, u Srijemskoj Mitrovici održan je Sirmium Music fest, natjecanje mladih pijanista iz zemlje i inozemstva. Festival je okupio 125 sudionika iz Rusije, Makedonije, Hrvatske, Slovenije, Rumunjske, BiH i Srbije, među kojima su se izdvojili najbolji kojima je međunarodni stručni žiri završnog dana manifestacije, uručio nagrade. Inicijativa za organiziranjem ovakve vrste festivala potekla je od profesorica klavira s. Cecilije Tomkić i Margarite Vujović iz Srijemske Mitrovice.

„Mislim da je ovaj festival od iznimno velike važnosti za cijelu zemlju, posebno što djeca sudjelovanjem na njemu dobivaju priliku pokazati ono što su naučili u svojim školama, dobivaju izvjesnu sigurnost, a cilj nam je bio poboljšati i međudržavne veze“, ističe s. Cecilija Tomkić. Jedan od članova festivalskoga žirija bio je profesor zagrebačke Muzičke akademije Đorđe Staneti.

Organizator Festivala bilo je Udruženje Sirmium Gradus Ad Parnassum, a manifestracija je održana pod pokroviteljstvom Grada Srijemska Mitrovica i uz potporu Pokrajinskog tajništva za kulturu, javno informiranje i odnose s vjerskim zajednicama.

Izvor: Hrvatska riječ

Najave i kalendar

Pogledajte sve

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2023
    Najave i kalendar
  • 18. Međunarodni okrugli stol Urbani Šokci – I. dan - Osijek
  • 18. Međunarodni okrugli stol Urbani Šokci – II. dan - Monoštor
  • Prijenos mise na HRT 1 iz Male Bosne
  • 7. Matoševi dani u Tovarniku
  • 7. Matoševi dani u Beogradu
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima