Skup o Milanskom ediktu u Beogradu

Objavljeno: 04.05.2013. Pregleda: 9

TribinaMilanski BgRavnatelj Zavoda za kulturu vojvođanskih Hrvata Tomislav Žigmanov sudjelovao je 19. travnja 2013. godine, na međunarodnoj znanstvenoj konferenciji „Religija i sloboda – izazovi Milanskog edikta danas“.

Konferenciju su organizirali Centar za empirijska istraživanja religije i Dom omladine, a skup je održan u Domu omladine u Beogradu.

U godini proslave Milanskog edikta ova međunarodna znanstvena konferencija imala je za cilj iz perspektive sociologije, religiologije i suvremene teologije osvijetliti nove mogućnosti čitanja i razumijevanja toga dokumenta, imajući u vidu shvaćanje ljudskih prava i sloboda, kontekst vremena u kojem je edikt nastao, kao i utjecaj kršćanstva na razvoj kulture i civilizacije.

Na prvoj plenarnoj sesiji izlaganja su imali dr. George Willks na temu Peace and War in religious field, prof. dr. Milan Vukomanović na temu Isus Nazorej: društveni i politički milje Isusovog pokreta, akademik Vladeta Jerotić na temu Milanski edikt, izazov svakom čoveku, hrišćaninu i hrišćanstvu naročito, te prof. Tomislav Žigmanov na temu Istine vjere i tolerancija – stajalište Josepha Ratzingera.

 

Najave i kalendar

Pogledajte sve

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2023
    Najave i kalendar
  • 7. Matoševi dani u Tovarniku
  • 7. Matoševi dani u Beogradu
  • 7. Matoševi dani u Plavni
  • Koncert duhovne glazbe u Opovu
  • 7. Matoševi dani u Zagrebu
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima