Tavankutske slamarke na manifestaciji „Srijemski kolač“ u Rumi

Objavljeno: 13.03.2013. Pregleda: 1

Srijemski kolac2013U organizaciji Turističke agencije Panonijaturs, a u suradnji s rumskom Turističkom organizacijom, te pod pokroviteljstvom Općine Ruma 2. ožujka 2013. godine, održana je tradicionalna, deveta po redu manifestacija „Srijemski kolač“.

I kada prođu slave ostaje kolač. Ovo je jedna od prvih manifestacija koja je počela okupljati, predstavljati i afirmirati stvaralaštvo i aktivizam ženskih organizacija u Srijemu, a prošle je godine proglašena za najbolju manifestaciju u Vojvodini u kategoriji ženskog stvaralaštva. Ove se godine pozivu Rumljana odazvalo trideset tri aktiva žena s područja Srijema, a po prvi su put svoje kolače izložili i mališani iz PU „Poletarac“ iz Rume. Manifestaciju su otvorili organizator Petar Dimitrijević te zamjenik predsjednika općine Dragan Kardaš.

Članice slamarskog odjela HKPD-a „Matija Gubec“ iz Tavankuta pridonijele su realizaciji ove manifestacije izložbom slika od slame, koja kao dio pratećeg programa afirmira žensko stvaralaštvo iz domene likovnih umjetnosti, ali i doprinos stvaralaštva u tehnici slame razvitku i promociji turizma kroz prikaz suvenira od slame.

Zavod za ravnopravnost spolova iz Novog Sada na čelu s Vesnom Šijački i ovaj se put pokazao kao kohezivni faktor pri povezivanju ženskih vojvođanskih udruga i organizacija.

Tekst i fotografija: I. D.

Najave i kalendar

Pogledajte sve

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2022
    Najave i kalendar
  • Promocija knjige Ivana Tumbasa: Steščalo se
  • Koncert Lucije Vukov i Kristine Stankov
  • 26. Izložba božićnjaka i predstavljanje monografije
  • Koncert klape Barun
  • Koncert velikog tamburaškog orkestra HKPD Matija Gubec u Rumi
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima