Tiha noć u Đurđinu

Objavljeno: 05.01.2022. Pregleda: 7

U organizaciji HKPD-a Đurđin, uoči Božića, 22. prosinca 2021. godine, održana je Tiha noć u Đurđinu. Manifestacija je priređena u Pastoralnoj dvorani Oca Gerarda Tome Stantića, a kao i prijašnjih godina bila je podijeljena na dva dijela – glazbeno-dramski program te izložbu božićnjaka. Prisutne je pozdravio i domaćin dvorane vlč. Danijel Katačić te je govorio o važnosti i značenju jaslica, prvenstveno u obitelji.
U glazbeno-dramskom programu sudjelovala su djeca i mladi koji su se predstavili božićnim pjesmama i igrokazom, a uvježbala ih je vjeroučiteljica Verica Dulić. Prvi puta nastupila je i nedavno osnovana pjevačka sekcija Društva pod ravnanjem Nele Skenderović.
Izložba božićnjaka bila je najbogatija do sada, na što je predsjednica Društva Marica Stantić vrlo ponosna. Svoj kolač s prikazom Isusova rođenja izložilo je deset žena, a bilo je i dječjih radova.
Tiha noć u Đurđinu održana je četvrti put, a u sklopu je projekta Advent u Đurđinu u okviru kojega je organizirana i radionica za izradu božićnjaka te doček svetog Nikole. 

Izvor: Hrvatska riječ

Najave i kalendar

Pogledajte sve

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2023
    Najave i kalendar
  • Veliko prelo u Subotici
  • Predstavljanje monografije o Hrvatima u Banatu - u Opovu
  • Predstavljanje monografije o Hrvatima u Banatu - u Starčevu
  • Predstava Avaške godine u Narodnom kazalištu u Subotici
  • Prelo mladeži u Subotici
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima