U Novom Sadu predstavljena zbirka pjesama Ljerke Radović

Objavljeno: 07.11.2014. Pregleda: 0

Predstavljanje RadovicNS2014Zbirka pjesama Osmijeh u mokrom kaputu Ljerke Radović doživjela je svoje prvo predstavljanje 28. listopada 2014. godine u prostorijama HKUPD „Stanislav Preprek“ u Novom Sadu. Ova članica spomenutog Društva smjelo se otisnula u pjesničke vode nakon brojnih životnih lomova i u punoj životnoj zrelosti.

Tijekom predstavljanja o knjizi je govorila lektorica Marija Lovrić koja je knjigu okarakterizirala kao cjelinu kroz koju prolaze vremenska i životna razdoblja pjesnikinje, gdje se otkrivaju njezini emotivni svjetovi, gdje saznajemo o životnim događajima, onim lijepim i onim bolnim.

Recenzent László Tóth doživio je ovo djelo kao harmoniju osjećanja i uma. On je naglasio kako se u stihovima ove zbirke prepoznaje spontani izljev snažnih osjećanja u tišini što govori kako se pjesme ne rađaju iz poznavanja pravila i teorije već iz potrebe da se harmonije osjećanja i uma izraze. „Detaljima života, punim dirljivih zapažanja, jedinstvo daju čiste emocije kojima je natopljena cijela zbirka, sa zavičajem kao dostojnim završetkom poetske ispovijesti jedne snažne i iskrene osobe“, kazao je Tóth.

I autorica je govorila o svom djelu predstavljajući ga kao davanje i predavanje sebe, kao živu ljubav koja se može osvijestiti, kao plod onoga što su joj dali najmiliji kojih više nema.

Zbirka sadrži 94 pjesme podijeljenih u pet ciklusa: Osmijeh, Orgulje mora, Nikad više, Molim Gospu i Zavičaju, koje čitateljima daju povod za razmišljanje, ali i puno uzbuđenja.

Tekst i fotografija: M. H.

Najave i kalendar

Pogledajte sve

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2023
    Najave i kalendar
  • Veliko prelo u Subotici
  • Predstavljanje monografije o Hrvatima u Banatu - u Opovu
  • Predstavljanje monografije o Hrvatima u Banatu - u Starčevu
  • Predstava Avaške godine u Narodnom kazalištu u Subotici
  • Prelo mladeži u Subotici
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima