Godišnji koncert Mješovitog pjevačkog zbora „Odjek“ Zajednice Hrvata Zemuna

Objavljeno: 29.01.2019. Pregleda: 37

godisnji koncert Odjek ZemunU crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije u Zemunu 23. studenog 2018. održan je godišnji koncert Mješovitog pjevačkog zbora Odjek, koji djeluje u okviru udruge Zajednice Hrvata Zemuna. Povod za održavanje cjelovečernjeg programa bila je 16. obljetnica od donošenja osnivačkog akta i registriranje udruge pod nazivom Zajednica Hrvata Zemuna Ilija Okrugić. Članovi pjevačke sekcije su u okviru koncerta predstavili duhovnu muziku, kompozicije poznatih hrvatskih skladatelja, kao i popularnu klasiku.

Nakon koncerta upriličena je dodjela plaketa osnivačima i to posthumno: dr. sci. Vlatku Rukavini, dr. Zvonimiru Bandiću, dr. Vladimiru Goji i Vlatku Sariću, a potom i dr. Zvonimiru Sajfertu, mr. Matildi Mikelić, Zvonimiru Rajkoviću, Boži Vraniću i Nikoli i Anti Lelasu. Inače, pjevački zbor Odjek formiran je krajem 2013. i početkom 2014. godine i kroz izvođenje duhovnog i svjetovnog programa nastoji održati svoju tradiciju i kulturu. Za sada zbor broji 30 članova s tendencijom povećanja članstva. Od prvog dana obnove zbora njime dirigira Mira Bošnjak, dok je voditeljica zbora Renata Nađ. Do sada su nastupali u više gradova u Hrvatskoj i Srbiji, u župama gdje žive Hrvati: Maradiku, Beški, Starčevu, Surčinu,Vrdniku, Petrovaradinu, Rumi, Staroj Pazovi. Prošle godine zbor je sudjelovao na manifestaciji Božić u Ciboni u Zagrebu.

Veliku potporu u svom radu dobijaju od Veleposlanstva Republike Hrvatske u Beogradu i Hrvatskog nacionalnog vijeća, koji su i ovog puta uz podršku Općine Zemun bili pokrovitelji i ove manifestacije.

Izvor: Hrvatska riječ (S. D.)

Vijesti

Pogledajte sve

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2024
    Najave i kalendar
  • Predstava Triput Bog pomaže
  • Najava: Svečana akademija povodom 15 godina rada ZKVH-a
  • XIII. Seminar bunjevačkog stvaralaštva u Tavankutu
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima