HKD „Ljuba“ u novim prostorijama

Objavljeno: 25.04.2014. Pregleda: 37

HKD Ljuba prostorije-1-mČlanovi novoosnovanog Hrvatskog kulturnog društva „Ljuba“ svečano su otvorili svoje nove prostorije u Ljubi. Mjesna zajednica toga mjesta ustupila im je prostoriju, koja je doduše bila u prilično lošem stanju, ali su vrijedni i složni Ljubljani solidarnim radom i zalaganjem uspjeli za nešto manje od mjesec dana obnoviti je i privesti namjeni. Iz proračuna Općine Šid izdvojeno je 56.000 dinara za uređenje, a predsjednik Općine Nikola Vasić presjekao je svečanu vrpcu 6. travnja 2014. godine i poželio članovima HKD „Ljuba“ sretan rad.

HKD Ljuba prostorije-2„Ovo je mali pomak za velike aktivnosti koje se očekuju od Hrvatskog kulturnog društva 'Ljuba' i nadamo se da će ove prostorije, onako kako su zajedničkim snagama uređene, biti na opće zadovoljstvo svih članova. Ljuba je kao višenacionalna sredina zaslužila dobiti ovako nešto, kako bi imala mjesto za druženje, vježbe i sastanke kao i svi ostali i ovom im prigodom želim uspješan rad. Nastojat ćemo i ubuduće pružati pomoć i podršku“, istaknuo je Nikola Vasić.

HKD Ljuba prostorije-3Ovoj mladoj udruzi ova će prostorija biti od velikog značaja, s obzirom da su pred sebe stavili velike planove: „Počeli smo s radom prije godinu dana i za to je vrijeme puno toga urađeno. Ovu smo prostoriju uredili s velikom voljom i srcem i mislim da ćemo je za kratko vrijeme uspjeti i opremiti, kako bismo mogli još bolje i uspješnije raditi“, izjavila je Marijana Petrović, predsjednica HKD „Ljuba“.

Poslije svečanog otvorenja prostorije gosti su imali prigodu pogledati prezentaciju radova članova udruge. Prvi dar u opremanju interijera, rasvjetno tijelo, uručio je potpredsjednik HKD-a „Ljuba“ Stjepan Lendvaj, koji je zajedno sa svim ostalim članovima udruge i predsjednikom MZ Ljuba sudjelovao u radovima. Članovi udruge iz Ljube pred sebe su postavili velike planove, a dosadašnjim aktivnostima i solidarnim radom pokazali su kako uspjeh zasigurno neće izostati.

Tekst i fotografije: S. Darabašić

Vijesti

Pogledajte sve

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2024
    Najave i kalendar
  • Uskrsni koncert u Novom Sadu
  • Uskrsni koncert HKPD-a Jelačić
  • Zavod u Noći muzeja otvara izložbu posvećenu Hrvatskom narodnom kazalištu u Subotici
  • Predstavljanje knjige „Tragovi trajanja“ o Hrvatskom groblju u Boki
  • XIII. Seminar bunjevačkog stvaralaštva u Tavankutu
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima