HKUPD „Stanislav Preprek“ gostovao u Novosadskom klubu

Objavljeno: 18.06.2017. Pregleda: 50

HKUPD Stanislav Preprek u Novosadskom klubuHKUPD Stanislav Preprek iz Novog Sada bilo je prošloga tjedna gost Novosadskog kluba, predstavivši u prostorijama Kluba rad svojih sekcija. O suradnji dviju udruga, ali i o liku i djelu Stanislava Prepreka i ulozi Društva koje nosi ime tog velikana u održanju hrvatske kulture na ovim prostorima, govorio je u svom pozdravnom govoru Dragan Kojić, ravnatelj Gradske knjižnice u Novom Sadu. On je naglasio da je HKUPD Stanislav Preprek drag i rado viđen gost u Novosadskom klubu, kao i da će se ta tradicija suradnje nastaviti.

Uz pozdravni govor predsjednika Društva Krešimira Tkalca o nedavno objavljenoj zbirci pjesama Preprekovo proljeće 2016., kao i kratkom pregledu rada Književnog kluba u okviru Društva, govorila je književna kritičarka dr. Dragana V. Todoreskov.

Svoje stihove govorili su Jelisaveta Buljovčić Vučetić, Branka Dačević, Ana Marija Kaluđerović, Lana Dermanov, Maja Gračan Livada i Dubravka Herget dok su stihove Siniše Božulića i Mande Jakšić kazivale Ana Marija Kaluđerović, odnosno Jelena Pintar.

U drugom krugu svoje stihove su govorili Bosiljko Kostić, Marijan Piljić, Zlatko Urbanek i Slađana Varićak, dok je u odsustvu Mladena Franja Nikšića njegove stihove govorila Ivana Pintar. Novosadska dramska umjetnica Olja Vojnović govorila je stihove Branimira Miroslava Tomlekina.

Predstavila se i Ženska pjevačka skupina Društva uz pratnju muzičkog tria, kojeg predvodi Dobrivoj Janković.

Skoro dvosatni program vodila je Branka Dačević, inače voditeljica Dramske sekcije Društva, a program je bio praćen slajdovima Ivana Dermanova.

Izvor: Hrvatska riječ

Obaveštenje o kolačićima