Književna večer u HKUD-u „Vladimir Nazor“ U Somboru

Objavljeno: 22.11.2012. Pregleda: 41

KnjizevnaVecerSO2012Literarna sekcija HKUD-a „Vladimir Nazor“ priredila je 10. studenoga 2012. godine, književnu večer na kojoj su se predstavili pjesnici, sudionici „Lire naive 2012.“. Sudjelovali su i članovi pjevačke skupine „Vladimira Nazora“, a svoje je radove predstavio slikar amater iz Čonoplje Josip Žuljević.

Osim pjesnika iz Sombora Kate Kovač, Marice Mikrut, Marije Bajić, Katarine Firanj i Vinka Jankovića, sudjelovali su i gosti iz Lemeša Lucija Knezi i Mariška Pravdić i pjesnikinja iz Čonoplje Marija Fehir. Pjesnici su čitali svoje pjesme s ovogodišnje jubilarne desete „Lire naive“. Čuli su se stihovi o salašima, nekadašnjem salašarskom životu, pjesme o majci, o umirovljeničkim danima, duhovne pjesme.

liranaiva2012-naslovnica-mVoditeljica programa Katarina Firanj podsjetila je na desetljeće dugu tradiciju „Lire naive“. „Već deset godina oni nam pomažu da naše misli, osjećaji žalosti, radosti dospiju na papir kako bi ostali poslije nas“, kazala je Katarina Firanj. Gost literarne sekcije HKUD-a bio je David Kecman, pisac i književni kritičar.

 Pozorno sam slušao pjesme koje ste govorili i pitam se zašto Marija Pravdić već nema objavljenu knjigu, jer sve mi se čini kako je njezina bilježnica puna lijepih pjesama. Svaka pjesma koju smo čuli večeras je onaj prozorčić kroz koji ćemo doprijeti do onoga prozora, mjestašca, gdje smo najsigurniji pri ulasku u labirint, koji se zove duša. Spasenje je u lijepoj riječi, a tu lijepu riječ treba podupirati da se ne ugasi i zato je lijepo što postoji ova sekcija i ova udruga“, kazao je Kecman.

Tekst i fotografija: Z. V.

Vijesti

Pogledajte sve

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2024
    Najave i kalendar
  • Zavod u Noći muzeja otvara izložbu posvećenu Hrvatskom narodnom kazalištu u Subotici
  • Predstavljanje knjige „Tragovi trajanja“ o Hrvatskom groblju u Boki
  • XIII. Seminar bunjevačkog stvaralaštva u Tavankutu
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima