Novi album ansambla „Hajo“ u povodu 25 godina rada

Objavljeno: 20.08.2013. Pregleda: 41

Hajo album2013Koncem mjeseca srpnja 2013. godine izašao je novi album ansambla „Hajo“ iz Subotice kojim obilježavaju 25 godina postojanja. Na albumu „Evo opet šorom vranci jure“, koji su objavili za uglednu hrvatsku diskografsku kuću Croatia Records, nalazi se 11 autorskih pjesama koje potpisuju Tomislav Vukov, Hrvoje Bogutovac i Krešimir Stipa Bogutovac. Među njima su se našle i tri numere – „Evo opet šorom vranci jure“, „Vojvodina iz sićanja mojih“ i „Ostala je samo pisma naša“ – nagrađivane na tamburaškim festivalima u Subotici i Novom Sadu. Glazbenu produkciju albuma potpisuju Krešimir Stipa Bogutovac i Branimir Jovanovac, a kao gosti se pojavljuju Stanko Šarić i Željko Lončarić Žec. Kompletni dizajn omota albuma uradio je Zoran Vukmanov Šimokov, također iz Subotice. Ansambl je snimio i spot za pjesmu „Evo opet šorom vranci jure“, a redatelj spota je Marko Zeljković.

Album se može kupiti u Hrvatskoj u svim glazbenim trgovinama, te u Beogradu u prodavaonicama Jugoton- Croatia records, kao i kod članova ovoga orkestra na kontakt telefon: 063/80-87-840.

Ansambl „Hajo“ osnovan je 1988. godine. Jedan je od rijetkih orkestara koji se ovim poslom bavi profesionalno, a sebi za cilj uzeli su očuvanje tradicijske tamburaške glazbe, uz stvaranje novih autorskih skladbi. Orkestar je ime dobio po nadimku čuvenog virtuoza i skladatelja Pere Tumbasa – Haje. Nastupali su na brojnim festivalima u regiji, kao što su Zlatna tamburica (Novi Sad), Festival bunjevački pisama (Subotica), Festival šokačke pisme (Županja), Tamburaški festival Čanad (Rumunjska). Na Tamburica festu 2012. godine osvojili su nagradu za najbolji orkestar, a njihov član je proglašen za najboljeg basprimaša. Ansambl „Hajo“ čine Branko Kutuzov (basprim 1), Dejan Bažant (basprim 2), Davor Ševčić (čelo), Ivan Piuković (kontra), Marinko Piuković (bas) i Tomislav Vukov (harmonika i vokal). Svoj prvi album, pod nazivom „Podvikuje bunjevačka vila“, Ansambl „Hajo« objavio je 1990. godine.

Tekst: D. B. P.

Vijesti

Pogledajte sve

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2024
    Najave i kalendar
  • Predstava Triput Bog pomaže
  • Najava: Svečana akademija povodom 15 godina rada ZKVH-a
  • XIII. Seminar bunjevačkog stvaralaštva u Tavankutu
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima