Održan VI. Gupčev bal u Tavankutu

Objavljeno: 19.02.2014. Pregleda: 37

HMI-Vojvodina2014-gupcev bal2Sada već tradicionalni, ove godine šesti po redu „Gupčev bal“ održan je 8. veljače 2014. godine, u sportskoj dvorani škole u Tavankutu. Organizator bala je HKPD „Matija Gubec“, a manifestacija se održava s ciljem da se u pokladno vrijeme okupe članovi, prijatelji i dobročinitelji, koji su tijekom protekle godine zajednički radili na uspješnom funkcioniranju udruge. Gupčev bal se od osnutka održava dan nakon obilježavanja Dana škole, a obadvije se manifestacije vezuju uz dan obilježavanja povijesne Seljačke bune, koju je predvodio Matija Gubec.

HMI-Vojvodina2014-gupcev bal3Za dobru zabavu, koja je trajala do ranih jutarnjih sati, bila su zadužena dva tamburaška sastava – „Klasovi“ i „Biseri“.

Gupčev bal bio je i prigoda da se članstvo HKPD-a „Matija Gubec“, kao i mještani Tavankuta, i javno zahvale donatorima na pomoći oko obnove Etno salaša Balažević, osobito gradonačelniku Zagreba Milanu Bandiću te tvrtkama „Tondah“ iz Kanjiže i „Masterplast“ iz Subotice, koji su donirali kompletan crijep i izolacijski materijal za etno salaš.

HMI-Vojvodina2014-gupcev bal4Svojom nazočnošću bal su uveličali predstavnici institucija hrvatske zajednice, predstavnici lokalne i gradske uprave te Zagrebačke županije, Grada Zagreba i Hrvatske matice iseljenika. Biserka Bucković, viša suradnica za društvene djelatnosti gradonačelnika Grada Zagreba, u izjavi za HR je govoreći o potpori ovoga grada tavankutskoj udruzi najavila i moguću izložbu slika od slame u tamošnjem Etnografskom muzeju, kako bi tu umjetnost naive još bolje prezentirali i u Hrvatskoj.

Tekst: I. D.
Fotografije: HMI

Vijesti

Pogledajte sve

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2024
    Najave i kalendar
  • Predstava Triput Bog pomaže
  • Najava: Svečana akademija povodom 15 godina rada ZKVH-a
  • XIII. Seminar bunjevačkog stvaralaštva u Tavankutu
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima