Održano Okružno natjecanje iz hrvatskog jezika i jezične kulture

Objavljeno: 04.05.2013. Pregleda: 44

Ivana DulicOkružno natjecanje iz hrvatskog jezika i jezične kulture održano je 13. travnja 2013. godine u Osnovnoj školi „Ivan Milutinović“ u Subotici. Natjecalo se dvadeset i šest učenika sedmog i osmog razreda iz subotičkih osnovnih škola „Ivan Milutinović“, „Matko Vuković“ i „Sveti Sava“, te „Matija Gubec“ iz Tavankuta i „Vladimir Nazor“ iz Đurđina, gdje se nastava odvija na hrvatskom jeziku.

Odlukom tročlanog povjerenstva koje je pregledalo radove, na Republičko natjecanje upućeno je sedam učenika iz sedmog i 11 učenika iz osmog razreda. Prva tri mjesta nagrađena su i diplomama.

U kategoriji sedmih razreda sa 17,5 bodova najbolja je bila Ivana Dulić, učenica Osnovne škole „Matko Vuković“ iz Subotice, drugo mjesto dijele Dorja Skenderović iz Osnovne škole „Matko Vuković“ iz Subotice i Natalija Stantić iz Osnovne škole „Matija Gubec“ iz Tavankuta s osvojenih 15,5 bodova, dok je treće mjesto pripalo Mirjani Maksuti iz Osnovne škole „Ivan Milutinović“ iz Subotice i Ines Bajić iz Osnovne škole „Matko Vuković“ iz Subotice. Obje su osvojile isti broj bodova – 14,8.

Marija PiukovicPrva među učenicima osmih razreda bila je Marija Piuković s 15,25 bodova iz Osnovne škole „Ivan Milutinović“ iz Subotice, drugo mjesto i 14,5 bodova je pripalo Valentini Moravčić iz Osnovne škole „Matija Gubec“ iz Tavankuta, dok je treće mjesto s osvojenih 14,25 bodova osvojila Ana Dulić iz Osnovne škole „Vladimir Nazor“ iz Đurđina.

Domaćin Republičkog natjecanja iz hrvatskog jezika i jezične kulture bit će Osnovna škola „Matko Vuković“ iz Subotice u svibnju.

Tekst i fotografije: Bernadica Ivanković

 

Vijesti

Pogledajte sve

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2024
    Najave i kalendar
  • Zavod u Noći muzeja otvara izložbu posvećenu Hrvatskom narodnom kazalištu u Subotici
  • Predstavljanje knjige „Tragovi trajanja“ o Hrvatskom groblju u Boki
  • XIII. Seminar bunjevačkog stvaralaštva u Tavankutu
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima