Sjećanje na Stipana Alagu, lemeškog kantora

Objavljeno: 21.01.2013. Pregleda: 43

Stipan AlagaDana 18. siječnja 2013. godine, navršilo se 13 godina od smrti lemeškog kantora Stipana Alage. Rođen je 20. travnja 1939. godine u Lemešu. Školovao se u Somboru i po završetku naobrazbe vratio se u rodno mjesto i bio seoski kantor sve do smrti. Tu je dužnost obnašao punih 35 godina.

Bio je skroman čovjek, tih, miran, duhom veoma bogat, umjetnik, veliki vjernik i pravi Božji poslanik svog zanata. Kako je živio tako je i otišao, tiho i povučeno.

Naširoko poznat po svom umijeću da dirke raspjeva, a glasom da ih prati, iza sebe je ostavio nijemu tišinu koja još uvijek odzvanja crkvom, jer nikada više tih divnih arija na tako osebujan način Lemešani čuti neće. Hvala mu za sve trenutke, i lijepe i one manje, one tužne. Hvala mu što je bio toliki čovjek da je svoje znanje i ljubav svog postojanja nesebično dijelio sa svima nama. Neka počiva u miru Božjem, a duša neka mu nađe zadovoljstvo u društvu nebeskih dvorana.

Ovaj članak pišu oni koja ga se sjećaju i čuvaju uspomenu na njega, jer je to jedino i sigurno što ostaje iza nas, naš život je odraz u sjećanju drugih ljudi.

Tekst i fotografija: L. K., Ž. Z.

Vijesti

Pogledajte sve

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2024
    Najave i kalendar
  • Uskrsni koncert u Novom Sadu
  • Uskrsni koncert HKPD-a Jelačić
  • Zavod u Noći muzeja otvara izložbu posvećenu Hrvatskom narodnom kazalištu u Subotici
  • Predstavljanje knjige „Tragovi trajanja“ o Hrvatskom groblju u Boki
  • XIII. Seminar bunjevačkog stvaralaštva u Tavankutu
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima