Sonćanska dramska sekcija dobila plaketu za najbolju premijeru u 2010.

Objavljeno: 23.02.2011. Pregleda: 40

soncani_urucenje priznanje-mPod pokroviteljstvom Skupštine općine Apatin lokalni mediji Televizija Apatin i Novi glas komune organizirali su izbor najboljih kulturnih događanja na području općine Apatin. Na temelju telefonskog, pisanog i internetskog glasovanja gledatelja i čitatelja, u trajanju od mjesec dana, prosudbeno povjerenstvo koje su tvorili predstavnici navedenih medija i općinskog Odsjeka općih djelatnosti proglasilo je kulturni događaj, najbolju predstavu, najbolju premijeru, kulturnu ličnost ili ustanovu i mladi talenat 2010. godine.

Na skupu organiziranom 25. siječnja u prostorijama Narodne biblioteke nazočne je pozdravio i plakete izabranima uručio predsjednik općine Apatin dr. Živorad Smiljanić.

„Ovo je godina u kojoj obilježavamo cijeli milenij postojanja Apatina i svakako se nadamo da će institucije i pojedinci iz kulturnog miljea bitno doprinijeti proslavi ovako značajne obljetnice. Ne samo nagrađeni, nego i svi kulturni djelatnici uopće, zaslužuju naše veliko priznanje, jer svi znamo u koliko nepovoljnim financijskim uvjetima, ali sa puno ljubavi i entuzijazma rade", rekao je među ostalim dr. Smiljanić.

Među laureatima bila je i Kulturno prosvjetna zajednica Hrvata „Šokadija" iz Sonte.

soncani_plaketa-m„Najneizvjesnije, sve do konca glasovanja bilo je u kategoriji kulturnih događaja. U najužoj konkurenciji bile su predstave s '15. amaterskog dramskog susreta vojvođanskih Mađara' na kojem je sudjelovalo 19 ansambala iz isto toliko mjesta Vojvodine, 'Četvrti festival nekonvencionalnih kazališnih predstava Vojvodine', na kojem je nastupilo šest kazališnih skupina, 20. saziv likovne kolonije 'Kolut-Mandić' na kojem je sudjelovalo 22 umjetnika, 15. godišnji koncert GKUD-a 'Dunav', godišnji koncert gradskog zbora 'Jedinstvo', izložba fotografija 'Apatin najljepši grad' Kancelarije za mlade Kulturnog centra, a plaketu je osvojila Kulturno prosvjetna zajednica Hrvata 'Šokadija' iz Sonte za premijernu izvedbu predstave 'Knez nije zno plivat' autora Ivana Andrašića", obrazložila je voditeljica programa i članica žirija Mara Vuković, a predstavniku „Šokadije", autoru predstave Ivanu Andrašiću, plaketu je uručio predsjednik općine dr. Smiljanić.

„Ovo nije prvo priznanje za rad naše dramske sekcije, ali je prvo na domaćem terenu, pa je tim i draže. Konkurencija je odista bila žestoka, ali mi nismo rivali, nego veliki prijatelji i svakom uspjehu skupa se radujemo. Ne bih ovu predstavu izdvajao, ona je samo jedna u nizu od sedam premijernih koje je ova skupina izvela. Radili smo uporno, sustavno kroz sve ove godine. Sukladno opredjeljenjima 'Šokadije' i dramska sekcija kroz svoj redoviti rad daje doprinos očuvanju izvornog divana sonćanskih Šokaca. Pred nama je naporna sezona, a poznajući navike i volju glumačke ekipe, uvjeren sam i da će biti uspješna", kaže Andrašić.

Priredila Kata Pelajić

Vijesti

Pogledajte sve

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2024
    Najave i kalendar
  • Zavod u Noći muzeja otvara izložbu posvećenu Hrvatskom narodnom kazalištu u Subotici
  • Predstavljanje knjige „Tragovi trajanja“ o Hrvatskom groblju u Boki
  • XIII. Seminar bunjevačkog stvaralaštva u Tavankutu
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima