Vojvođanska turneja zagrebačkog kazališta „Pozor“

Objavljeno: 24.06.2011. Pregleda: 55

Generalni konzulat Republike Hrvatske u Subotici, uz potporu Zavoda za kulturu vojvođanskih Hrvata, organizirao je gostovanje Kazališta „Pozor" iz Zagreba u nekoliko vojvođanskih gradova.

Turneja ove zagrebačke teatarske skupine s predstavom „Bez trećega" počela je 22. lipnja nastupom u somborskom Narodnom kazalištu, a nastavljena je gostovanjem u Subotici, gdje je predstava igrana na sceni Jadran Narodnog kazališta, te okončana za vikend nastupima u Zrenjaninu i Kikindi.

„Bez trećega" je zapravo dramatizacija romana „Giga Barićeva i njezinih sedam prosaca" hrvatskog književnika Milana Begovića (1876.-1948.), autora jednoga od najraznovrsnijih i najopsežnijih opusa u prvoj polovici 20. stoljeća. Režiju ove predstave potpisuje Kazalište „Pozor", po ideji Vanje Dracha. U predstavi igraju prvaci hrvatskog glumišta: Ksenija Pajić, Zijad Gračić i Mladen Čutura.

Gostovanje predstave „Bez trećega" kazališta „Pozor" priređeno je u sklopu obilježavanja Dana državnosti Republike Hrvatske, a realizaciju ovog kulturnog programa financijski je pomogla Turistička zajednica Grada Zagreba.

Vijesti

Pogledajte sve

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2024
    Najave i kalendar
  • Zavod u Noći muzeja otvara izložbu posvećenu Hrvatskom narodnom kazalištu u Subotici
  • Predstavljanje knjige „Tragovi trajanja“ o Hrvatskom groblju u Boki
  • XIII. Seminar bunjevačkog stvaralaštva u Tavankutu
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima