Gustav Matković (Subotica, 12. IX. 1922. – 25. VII. 1990.) – katalog izložbe

Objavljeno: 22.09.2022. Pregleda: 38

Naruči

Matkoviću u čast povodom 100. obljetnice rođenja podnaslov je kataloga koji je pratio izložbu djela ovoga subotičkoga slikara u Galeriji Dr. Vinko Perčić u Subotici. Izložba je otvorena 22. rujna i mogla se pogledati do 15. listopada 2022. godine. Izložbu slika Gustava Matkovića priredio je Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata, ujedno nakladnik ovoga kataloga, tiskanog 2022. godine u Ediciji Likovni tragovi, 1.

Autorica teksta je Ljubica Vuković Dulić, urednica Katarina Čeliković, fotografije je izradio Augustin Juriga, a dizajn Darko Vuković. Osim biografskih podataka autorica teksta podsjeća kako je Gustav Matković bio slikar, ali i dizajner plakata, scenograf u kazalištu, ilustrator knjiga i časopisa. Neka od „područja njegova rada poznata su tek na temelju šturih podataka te sačuvanih artefakata te mogu predstavljati još jedan od izazova za istraživače subotičke likovne scene“ napominje na kraju Ljubica Vuković Dulić.

Katalog u Galeriji (izbor) donosi zanimljive likovne priloge koji su prikupljeni iz Galerije Dr. Vinko Perčić, Gradske knjižnice Subotica, Gradskog muzeja Subotica, Galerije Klovićevi dvori Zagreb, HKC-a Bunjevačko kolo Subotica, ZKVH-a i privatnog vlasništva. Izložba je realizirana u okviru projekta Godine novog preporoda uz pomoć Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske.

Naruči

Knjige Izdavaštva

Pogledajte sve

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2023
    Najave i kalendar
  • HosanaFest 2023
  • VI. Međunarodni festival tradicijskog pjevanja
  • Dani hrvatske knjige i riječi - dani Balinta Vujkova 25. 10. – 28. 10. 2023.
  • Koncert ansambla Hajo povodom 35 godina postojanja
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima